Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Ξεχάστε τη γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ - Στο Θριάσιο δεν χωράει άλλη ρύπανση

Ηχηρό μήνυμα στα ΕΛ.ΠΕ. και την κυβέρνηση έστειλαν χιλιάδες πολίτες, της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου και της Αττικής, στην εντυπωσιακή ολονύχτια εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε Σάββατο βράδυ (28/6), προς Κυριακή πρωί, έξω από την πύλη των διυλιστηρίων. Οι "Πολίτες της Αττικής για την ενέργεια" έδωσαν το δικό τους παρόν στην εκδήλωση, μεταφέροντας το μήνυμα για μια νέα αντιμετώπιση των ζητημάτων, που σχετίζονται με την ενέργεια.


Παραθέτουμε, στη συνέχεια, το σχετικό δελτίο τύπου της επιτροπής αγώνα:

Σαφέστατο μήνυμα προς την Κυβέρνηση, αλλά και προς την ηγεσία των ΕΛ.ΠΕ., να εγκαταλείψουν άμεσα τα σχέδιά τους για τη γιγάντωση και εδαφική επέκταση του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ έστειλαν οι Δήμαρχοι του Θριασίου, ο Νομάρχης, βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και οι πολίτες του Θριασίου, σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία έξω από το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.

"Στο Θριάσιο δεν χωράει άλλη ρύπανση. Ξεχάστε την επένδυσή σας. Οι μελέτες σας διαψεύδονται από την καθημερινότητά μας. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Έχουμε ξεκινήσει ήδη και τον νομικό αγώνα για την ακύρωση των σχεδίων" τόνισαν όλοι οι ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο σύνολο των περιβαλλοντικών προβλημάτων του Θριάσιου.

Παρέστησαν οι Δήμαρχοι του Θριάσιου και της Μεγαρίδας: Αμπατζόγλου Γ. - Ελευσίνα (κεντρικός ομιλητής ), Κριεκούκη Ι. - Μάνδρα, Ρόκκας Θεόφιλος - Μαγούλα, Μελετίου Ν. - Ασπρόπυργος , Φωτίου Σταύρος - Ν. Πέραμος και Στρατιώτης Δ.- Μέγαρα. Χαιρέτισαν, ο Νομάρχης Δυτ. Αττικής κ. Αρ. Αρκουδάρης, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτ. Αθήνας Λ. Μίχος, και οι Βουλευτές Αττικής Ντ. Βρεττός (εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ) και Θαν. Λεβέντης (εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ) . Παρέστησαν, επίσης, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και πλήθος Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβούλων και εκπρόσωποι φορέων του Θριασίου.

Ο αποκλεισμός της ανατολικής πύλης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ διήρκεσε 20 ώρες. Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί στις 8 π.μ και έληξε τα ξημερώματα της Κυριακής. Πάνω από 1.000 πολίτες κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης, πάνω στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, έξω από την ανατολική πύλη του Διυλιστηρίου, παρά τις άστοχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας.

Η ολονύχτια διαμαρτυρία ξεκίνησε με χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ομιλίες και χαιρετισμούς. Επακολούθησε συναυλία διαμαρτυρίας με τον Βασ. Παπακωνσταντίνου και μεταμεσονύχτιο λαϊκό πρόγραμμα, έως τις 4.00 το πρωί της Κυριακής, μέσα σε ένα αποπνικτικό περιβάλλον από τις οσμές υδροθείου και μερκαπτανών, που αναδύονταν από το διυλιστήριο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: